Matematik
isolering af x
23. august 2005 af
mathman (Slettet)
Hej er der en der kan isolere x i dette:
0 = 2a(x0)x - 2a(x0)^2 + ax^2, jeg kan sige at det gerne skulle give 0,5x0, ifølge facit!
0 = 2a(x0)x - 2a(x0)^2 + ax^2, jeg kan sige at det gerne skulle give 0,5x0, ifølge facit!
Svar #1
23. august 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)
Hvis jeg læser din opgave korrekt, kan du først dividere med a på begge sider.
Du får da en andengradsligning, der i ordnet form ser sådan ud:
x^2 + 2*(x0)*x - 2*(x0)^2 = 0.
Den få jeg til at give løsningerne:
-(x0) + (3^0,5)*(x0) og
-(x0) - (3^0,5)*(x0).
Kommentarer udbedes.
Du får da en andengradsligning, der i ordnet form ser sådan ud:
x^2 + 2*(x0)*x - 2*(x0)^2 = 0.
Den få jeg til at give løsningerne:
-(x0) + (3^0,5)*(x0) og
-(x0) - (3^0,5)*(x0).
Kommentarer udbedes.
Skriv et svar til: isolering af x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
