Matematik

Monotoniforhold

26. april 2012 af ChristianOl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Se venligst filen! Ved godt at jeg burde kunne det her, men det er så længe siden, så har glemt hvordan man gør.

Vedhæftet fil: Unavngivet 1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af nielsenHTX

løs først f '(x)=0

og brug så at

f(x) er voksende hvis f '(x)>0 , og

f(x) er aftagende hvis f '(x)<0

brug det i hvert interval.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det er så længe siden at du har glemt hvordan, betyder det, at du skal i gang med at repetere de relevante afsnit.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2012 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0 Bestem dernæst hvornår f(x) er positiv og negativ. Der gælder når f'(x)> 0 er funktionen voksende og når f'(x) < 0 er funktionen aftagende.

Ligningen for tangenten for en graf for f(x) i punktet (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)*(x-x0) + f(x0)


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.