Matematik

Det ville være skønt med lidt hjælp.

26. april 2012 af DenLyserødeGris (Slettet)

Hej jeg ved godt det er sent, men jeg har problemer med den vedhæftede opgave. Er der en, som kan hjælpe mig derude bag skærmen et sted? :)

Vedhæftet fil: Billede 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af peter lind

Du skal bruge renteformlen K = K0(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Opstil en eksponentiel model for tiden 2000-2007 med startværdi 10,4GW og årlig vækstrate 24,6% .

b) bestem den faktiske årlige vækstrate r ved

y(2007) = y(2000) · (1 + r)2007-2000 ,

hvor y(2000) = 10,4GW og y(2007) er det faktiske tal for 2007.


Svar #3
26. april 2012 af DenLyserødeGris (Slettet)

Jeg har opstillet modellen y=10.4*1.246^x, men hvordan bestemmer jeg den udvundne vindenergi i 2007. Skal jeg bare sige: 10.4*1.246^7, da der jo er gået 7 år? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja.


Svar #5
26. april 2012 af DenLyserødeGris (Slettet)

Jeg udregner r til r=0.36978, kan det virkelig passe? For det er et meget lille decimaltal? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Tallet er korrekt, og det er da en pænt stor årlig vækstrate. Det er da større end vækstraten i modellen, som forventet, da modellen jo kun giver 48,5GW for 2007.

Bemærk, at 0,36978 = 36,978% .


Svar #7
26. april 2012 af DenLyserødeGris (Slettet)

Mange tak for hjælpen Hr. Andersen11 og sov godt. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Sov selv godt, når den tid kommer.


Skriv et svar til: Det ville være skønt med lidt hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.