Matematik

Analytisk geometri i 3D

27. april 2012 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110518_1stx111_MAT_A.ashx

Opgave 10 b

Skal jeg trække 90 grader FRA, fra vinklen imellem retningsvektoren for CT og normalvektoren for planen a ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2012 af Andreww (Slettet)

Lav en parameterfremstilling for planen indeholdende T, D, C - så kan du bruger vinkerne imellem normalvektorerne.

Som du selv er inde på, - så er det ikke beskrevet om hvorvidt du skal finde den stumpe, eller den spidse vinkel. Angiv derfor begge vinkler!

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2012 af mathon

                                        TC = [-20,20,-20]             TD = [-20,20,-20]

                 

én normalvektor for
planen indeholdende trekant TDC
 er
                                         n =TD x TC = [800,0,-800] = (1/800)·[1,0,-1] = (1/800)·n1

en anden mere bekvem normalvektor
for planen indeholdende trekant TDC
 er
                                         n1 = [1,0,-1]      |n1| = √(2)
en normalvektor
for α er

                                         nα[-1,0,-3]      |nα| = √(10)      så du får en spids planvinkel

                                        

                                        

                  
   vinklen mellem α og sidefladen, der indeholder T, D og C    
   findes af

                                        cos(φ) = (n1nα) / (|n1|·|nα|)  

 

 

 


Skriv et svar til: Analytisk geometri i 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.