Matematik

Ekstremumspunkter

28. april 2012 af Sofu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg ekstremumspunkterne for funktionen f(x)=-1/2(x-2)^2+8?

Jeg ved at jeg skal bruge toppunktsformeln, men jeg ved ikke hvordan jeg skal sætte funktionen ind i formel, så hvordan omskriver jeg funktionen?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2012 af mathon

 

Hvordan finder jeg ekstremumspunktet for funktionen f(x) = -1/2·(x-2)^2 + 8?

                                              P = (2,8)    hvis ikke du mener x = 2


Svar #2
28. april 2012 af Sofu (Slettet)

Men hvordan har du beregnet det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2012 af mathon

alment
                                  f(x) = ax2 + bx + c = a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))

som da toppunktets koordinater
er
                                 T = (t1;t2) = (-b/(2a) ; -d/(4a))
giver
                                 f(x) = ax2 + bx + c = a(x + (-t1))2 + t2

                                 f(x) = ax2 + bx + c = a(x - t1)2 + t2


Svar #4
28. april 2012 af Sofu (Slettet)

i opgaven står der at jeg skal beregne funktionens ekstremumspunkter. 

jeg kan bare ikke se hvordan jeg skal skrive beregningen til toppunktet. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2012 af mathon

traditionelt

                                 f '(x) = -(1/2)·2·(x-2) = -(x-2)

monotoniintervaller:
                               
                         [-∞,2[            ]2;∞]

monotoni:
                    for x<2 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
                    for x>2 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende


Skriv et svar til: Ekstremumspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.