Tysk

Tysk sætning

28. april 2012 af AKY (Slettet)

Hej

Er det nogle der ved hvordan man formulere denne sætning fra dansk til tysk?

Filmen er en dansk film, som er instureret af Lars Von Trier

Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. april 2012 af A2983 (Slettet)

Der Film ist einen Dänischen Film, der inszeniert von Lars Von Trier ist.
 


Svar #2
28. april 2012 af AKY (Slettet)

Skal det ikke være sådan her?

Der Film ist ein Dänischen Film, der von Lars Von Trier inszeniert ist?


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. april 2012 af A2983 (Slettet)

nej (: der skal for det første stå "ein" fordi det skal bøjes idet at "en dansk film" er akusativobjektet i sætningen. Den skal derfor bøjes således fordi det er maskulinum:

Der, den, des dem

"Der" hvis det er subjekt 
"Den" hvis det er akusativobjekt (genstandsled)
"Des" hvis det er genitiv (ejefald)
"Dem" hvis det er dativobjekt (hensynsled)

Det er lige meget med det sidste (: ligesom på dansk kan du både sige:
"som er instrueret af Lars"
eller 
"som af Lars er instrueret"


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. april 2012 af Tyskfødt (Slettet)

Mit bud: Der Film ist ein dänischer Film, bei dem Lars von Trier Regie geführt hat.

Svar  nr. 2.  =  Der Film ist ein dänischer Film, der von Lars von Trier inszeniert ist/wurde.


Svar #5
02. maj 2012 af AKY (Slettet)

Anna:

Ein dänischer Film, står ikke i akkusativ, men i nominativ


Svar #6
02. maj 2012 af AKY (Slettet)

Tyskfødt:

- synes dit bud er okay, men skal der ikke står den?


Brugbart svar (3)

Svar #7
02. maj 2012 af Tyskfødt (Slettet)

Der Film ist ein dänischer Film, der (= nominativ) von Lars von Trier inszeniert ist/wurde.

Der Film ist ein dänischer Film, den ( = akkusativ) von Lars von Trier (= nominativ) inszeniert  hat  ist/wurde.

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #8
02. maj 2012 af Tyskfødt (Slettet)

Der Film ist ein dänischer Film, der (= nominativ) von Lars von Trier inszeniert ist/wurde.

Der Film ist ein dänischer Film, den ( = akkusativ) von Lars von Trier (= nominativ) inszeniert  hat  ist/wurde.

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #9
02. maj 2012 af A2983 (Slettet)

AKY

når nej det er selvfølgelig omsagnsled til grundled! tak, så lærte jeg også noget (:
 


Skriv et svar til: Tysk sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.