Matematik

eksamenspørgsmål

28. april 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lige et spørgsmål, som jeg håber der er nogen der kan svare på.

jeg sidder med eksamen spørgsmål og en af opgaverne lyder sådan her:

Gør rede for hvordan man bestemmer tangenter til et andengradspolynomium.

Hvilken formel er det? er det den hedder:

y-y0=a(x-x0)

eller

y=f ' (x0)(x-x0)+f(x0)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2012 af peter lind

Der er ikke noget der hedder tangent til et andengradspolynomium. Du mener formentlig tangent til grafen for et andengradspolynomium. Du kan bruge begge de nævnte formler. Bruger du den første skal du bare være klar over at her gælder a=f'(x0) og at du ikke skal blande det sammen med koefficienten til x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

altså skal du bruge nr. 2.


Svar #3
28. april 2012 af lotte14 (Slettet)

takker

 


Skriv et svar til: eksamenspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.