Matematik

Ligninger

28. april 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man har en ligning som (x - a)2 + (y - b)2 = r2 så SKAL man vel opløfte på begge sider af lighedstegnet, hvis man gør det på den ene? Eller er det mere noget man blot skal holde øje med i de enkelte opgaver, så de bliver lavet korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

(  (x-a)2 + (y-b)2 )^0.5 = r


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

(x-a)2 + (y-b)2 = r2    (ligning for cirkel)

            (y-b)2  = r2 - (x-a)2     

               y      =  ±√(r2 - (x-a)2)  + b


Svar #4
28. april 2012 af mathbj (Slettet)

Jeg har sådan set fundet ud af det! Jeg har et andet spørgsmål vedr. ligningen (x - 2)2 + (y - 3)2 + (z - 4)2 = 62 som jo tydeligvis består af nogen led, men kaldes leddene i ligningen egentlig noget bestemt, fx leddet (x - 2)2 = (x - a)2 jeg leder efter et andet navn end kvadratled, hvor der bliver lagt vægt på at der her er tale om leddet hvor x-værdien indgår.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg ville bare kalde den x-leddet.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.