Kemi
titrering
23. august 2005 af
alicia (Slettet)
opgaven lyder:
10 mL af en syre titreres med 0,100 M NaOH. Ved ækv.punkt er der brugt 23,2 mL
Find c(syre)
mit bud:
n(OH-)= c*V = 0,100 M * 10,0*10^-3 L = 0,001 mol
OH+H3O+ -> 2 H2O
c=n/V= (0,001 mol/23,2*10^-3L)=4,310*10^-8 mol
er det rigtigt løst??
10 mL af en syre titreres med 0,100 M NaOH. Ved ækv.punkt er der brugt 23,2 mL
Find c(syre)
mit bud:
n(OH-)= c*V = 0,100 M * 10,0*10^-3 L = 0,001 mol
OH+H3O+ -> 2 H2O
c=n/V= (0,001 mol/23,2*10^-3L)=4,310*10^-8 mol
er det rigtigt løst??
Svar #1
23. august 2005 af IBM (Slettet)
Ikke helt, du bytter om på voluminerne:
OH- + H3O+ --> 2H2O
nOH-(anvendt) = c*V = 0,100M*0,0232L = 0,00232mol
Ved ækivalens er stofmængden af syren lig stofmængden af basen jf. reaktionen:
n(syre) = 0,00232mol
c(syre) = n(syre)/V(syre) = 0,00232mol/0,010L = 0,232M = 0,2M (antal betydende cifre = 1)
OH- + H3O+ --> 2H2O
nOH-(anvendt) = c*V = 0,100M*0,0232L = 0,00232mol
Ved ækivalens er stofmængden af syren lig stofmængden af basen jf. reaktionen:
n(syre) = 0,00232mol
c(syre) = n(syre)/V(syre) = 0,00232mol/0,010L = 0,232M = 0,2M (antal betydende cifre = 1)
Skriv et svar til: titrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
