Matematik

Differentialligninger

28. april 2012 af majsu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.. :) Jeg har fået en opgave om differentiallignig som jeg skal løse uden hjælpemidler:

En differentialligning er givet ved y ' = 28-7y

Vis, at funktionen f(x)=5e-7x+4 er en løsning til differentialligning.

 

Er der nogle derude der gider at hjælpe mig med opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2012 af SuneChr


Svar #2
28. april 2012 af majsu (Slettet)

Det forstår jeg desværre ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

indsæt f(x) på Ys plads i differentialligningen, og se om det går op.


Svar #4
28. april 2012 af majsu (Slettet)

Det gør det ikke. 

på højre side får jeg

f(x)=-7x*5e-7x+4

og på venstre side:

28-7y = 28-7*5e-7x+4

 

Jeg ved bare ikke hvad jeg gør forkert


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har ikke differentieret korrekt.

f(x) = 5·e-7x+4 ⇒ f '(x) = (-7)·5·e-7x = (-7)·(f(x) - 4) = 28 - 7·f(x) .


Svar #6
28. april 2012 af majsu (Slettet)

Nej. jeg fandt ud af at højre side er: 35*e-7x

 

men så får jeg venstre side til: 

28-7y = 28-7*5e-7x+4


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.