Matematik

Fra punkt til plan

29. april 2012 af blommesanne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hai - er der en som vil hjælpe :)

Det oplyses, at tagfalden ligger i planen B med ligningen

12x+28y+35z=18200

b) Bestem afstanden fra O(0,0,0) til planen B.

Jeg havde tænkt at bruge formlen "afstand fra punkt til plan" - men det går jo ikke når jeg i så fald ville skulle dividerer med 0 - hvad gør jeg?

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af mathon

ved "afstand fra punkt til plan"

har du

                                   dist(β,O(0,0,0)) = |12·0 + 28·0 + 35·0 -18200| √(122+282+352)

                                   dist(β,O(0,0,0)) = 18200 / √(2153) = 392,238


Svar #2
29. april 2012 af blommesanne (Slettet)

Undskyld jeg vågner lige op:) - har fundet ud af den. .


Skriv et svar til: Fra punkt til plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.