Matematik

eksponentiel funktion a og b bevis

29. april 2012 af Woodbrook (Slettet)

Hej 

Jeg skal "bevise" a og b i den eksponentielle funktion. Eller jeg skal bevise deres berydning. 

Bevis b:

Hvis man sætter x = 0 i forskriften, får vi f(0) = b • a0 = b, så punktet (0, b) ligger på grafen. D.v.s. grafen skærer 2-aksen i et punkt i højden b.

Det virker meget rigtig synes jeg selv.

 

Bevis a:

En fast stigning på x-aksen giver en fast procentvis stigning på y-aksen altså kan man sige

(x0+?x) = f(x0) · a?x

Bevis:  
Hvis man aflæser to punkter på grafen; (x0,f(x0)) og (x0+?x,f(x0+?x)) disse sættes ind i formelen, (grafen er vedhæftet) og dermed kan man

  f(x0)=b·a(x0)

f(x0+?x)=b·a(x0+?x )

f(x0+?x)=b·a(x0 )·a(?x)

(x0+?x)=f(x0 )·a?x

 

Også til til mine spørgsmål er det rigtig gjort?

og er (x0+?x)=f(x0 )·a?x det samme som f(x) = b · (1 +r)x hvor r er vækstraten?  

Håber i kan hjælpe mig ^^

 

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Svar #1
29. april 2012 af Woodbrook (Slettet)

? er delta ... 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2012 af mathon

                           f(xo + Δx) = aΔx ·(b·axo) = aΔx ·f(xo)

                           f(xo + Δx) / f(xo) = aΔx

                           1 + ry = aΔx


Svar #3
29. april 2012 af Woodbrook (Slettet)

Er det bare det man skal gøre for at bevise a's berydning? eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2012 af mathon

                           1 + ry = aΔx

                           1 + ry = a1

                            a = 1 + ry = f(xo + 1) / f(xo)        

                          

 


Skriv et svar til: eksponentiel funktion a og b bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.