Kemi

Hjælp til aflæsning af IR

29. april 2012 af SeroX (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.


Jeg har et lille problem med aflæsning af mit resultat fra Infrarød spektroskopi. Det er ethanol, som jeg skal få undersøgt. Jeg har fået følgende x-værdier (cm^-1)

 

1) x = 3303,33

2) x = 1638,39

3) x = 653,54

 

Jeg ved dog, at den første x-værdi angiver, at stoffet er en del af den funktionelle gruppe, OH-gruppe. Hvad med de 2 andre x-værdier?

 

Tusind tak!

Vedhæftet fil: IMG_3842.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

ved du med sikkerhed at det er ethanol eller antager du det bare ?

 

fordi:

det rigtig nok at den ved 3303,33 er en OH gruppe

du ved så at du har et C-C binding men i følge min tabel så er den ved 1638,39 en C=C men det behøves det nødvendigvis ikke at være..

 

alt det ude fra 0-1500 cm^-1 er "fingerprint" område og det er ret usikkert at kunne bruge det...

 


Skriv et svar til: Hjælp til aflæsning af IR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.