Matematik

Hjælp til et par opgaver

29. april 2012 af Laukil (Slettet)

Hej alle

Hvordan regner man disse ting ud?

√64 + 2

Mit bud på dette er kvadratroden af 64, derefter plusse 2 = Altså bliver det 10 ???

x2 (2 tal i anden)+2 = 3x2 (2 tal i anden)-16 ?????

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis kvadratroden kun rækker over 64, er der tale om

(√64) + 2

og det beregnes netop, som du beskriver det.

Hvis kvadratroden rækker hen over tallet 2 også, skal man først beregne 64+2 og så uddrage kvadratroden af summen.

Altså

men


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. april 2012 af mette48 (Slettet)

3*22+2 = 3*4+2 = 12+2 =14


Svar #3
29. april 2012 af Laukil (Slettet)

Tak til jer begge! =)


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

   x2 -2   = 3x2 - 16     saml x'erne på den ene side...

x2 - 3x= -16 + 2

 - 2x2    =  - 14

   2x2    =   14

       x2   =  7        =>     x = √7  eller x = - √7


Skriv et svar til: Hjælp til et par opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.