Matematik

rentefod

29. april 2012 af JTPUK (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan en rentefods ligninger altid løses?

kan den løses på forskellige måder??

hvor mange løsninger kan man forvente??


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2012 af SuneChr

1) Normalt, JA.       2) JA.         3) En og kun én.

Men, den såkaldte "GRYN" formel, kan have sine vanskeligheder.

Søg denne på nettet.


Svar #2
29. april 2012 af JTPUK (Slettet)

Ved 2) hvilke måder???


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2012 af SuneChr

2)           kn  =  k0·(1 + r)n    ⇒    r  =  n√ (kn/k0)   - 1    ⇒   (log kn - log k0) / n  =  log (1 + r)

                                                                                   ⇒     r  =  10^[ (log kn - log k0) / n ]    - 1


Svar #4
29. april 2012 af JTPUK (Slettet)

er det ikke kun én??


Skriv et svar til: rentefod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.