Matematik

nutidsværdi

29. april 2012 af JTPUK (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

kan en nutidsværdi ligninger altid løses?

kan den løses på forskellige måder??

hvor mange løsninger kan man forvente??

Er der nogle særlige formler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nutidsværdi? Hvilket emneområde drejer det sig om?


Svar #2
29. april 2012 af JTPUK (Slettet)

rente og annuitetsregning


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2012 af peter lind

Nutidsværdi beregnes direkte. Der er ingen ligning og dermed er det meningsløst at tale om antallet af løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvis nutidsværdi er løsning til en ligning kan man logisk nok altid finde en løsning, nemlig nutidsværdien.

Det meste indenfor matematik kan løses på flere måder. F.eks. matematisk simulation (programmering).

 

# 3   Alt indenfor matematik kan opstilles som en ligning!

.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2012 af peter lind

#4 Det kan opstilles som en formel, hvilket ikke nødvendigvis er det samme som en lignig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

# 5

En formel er jo altid en ligning, med formlen på højresiden!

Omkreds = 2*r*π


Svar #7
30. april 2012 af JTPUK (Slettet)

peter lind og Singlefyren>> Godt i fik det diskuteret... kan vi komme tilbage til mine spørgsmål???

 

kan en nutidsværdi ligninger altid løses?

kan den løses på forskellige måder??

hvor mange løsninger kan man forvente??

Er der nogle særlige formler?

 

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2012 af peter lind

#6 Jeg er ikke enig. Når du beregner omkreds af cirklen for at tage dit eget eksempel løser man ikke en ligning; man beregner omkredsen.  mere generelt hvis du har en funktion y= f(x) , hvor f(x) er en konkret specifik funktion, er dette ikke en ligning men en definition af funktionen. Hvis du vil finde en funktionsværdi for eks. f(0) løser du ikke nogen ligning. Du beregner funktionsværdien.

#7 Nutidsværdien er ikke givet som en ligning, så derfor løser du ikke nogen ligning og det giver ingen mening at tale om at den har en eller flere løsninger. Du beregner  nutidsværdien


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2012 af peter lind

Når du har en pengestrøm ud og ind af en eller anden kasse så der inbetales  pi hvert år altså p0, p1, p2, ... pn i årene frem p'erne kan både være positive og negative så negativ p svarer til en udbetaling. Hvis rentefoden  rentfoden er r får man nutidsværdien

p0 + p1(1+r)-1 +p2(1+r)-2 + .... pn(1+r)-n


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. april 2012 af mathon

generelt

                                             Ap = y·((1+r)p - (1+r)p-n) / r               lige efter p'te ydelse                     
hvor brugsinteressen
sædvanligvis er for         
                                                         0 < p < n                              hvilket ikke behøver at være tilfældet
                       


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2012 af peter lind

#10 Det er ikke generelt. Du har fomentlig brugt at p'erne i #9 er konstant; men de kan principielt være hvad som helst, hvorfor det ikke generelt kan skrives enklere.


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. april 2012 af mathon

#10


generelt
 

                                             Ap = y·((1+r)p - (1+r)p-n) / r               lige efter p'te ydelse  

           p er variabel
           og ikke som formodet
           konstant
     
hvor brugsinteressen
sædvanligvis er for         
                                                         0 < p < n                              hvilket ikke behøver at være tilfældet
        

              


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. april 2012 af peter lind

Hvad er så Ap,y,  p og n. og hvad har du i det hele taget gjort


Svar #14
01. maj 2012 af JTPUK (Slettet)

Nogen der vil hjælpe mig med mine spørgsmål????

 

 

kan en nutidsværdi ligninger altid løses?

kan den løses på forskellige måder??

hvor mange løsninger kan man forvente??

Er der nogle særlige formler?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. maj 2012 af mathon

@#13
se


Svar #16
01. maj 2012 af JTPUK (Slettet)

Synes ikke rigtig jeg får svar...


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. maj 2012 af mathon

 

         ...det kommer jo an på, om du opgør lige før eller lige efter en ydelse


Svar #18
01. maj 2012 af JTPUK (Slettet)

Altså:

 

kan en nutidsværdi ligning altid løses?

kan den løses på forskellige måder??

hvor mange løsninger kan man forvente??

Er der nogle særlige formler?

 

Jeg tænker på ja eller nej svar og noget hjælp der hvor der bliver svaret ja...

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. maj 2012 af peter lind

Det har du fået svar på flere gange. Der findes ingen nutidsværdi ligning og dermed  er det meningsløst at spørge om den kan løses, om antal måder den kan løses på eller hvor mange løsninger den har.

Der findes formler til beregning af nutidsværdien og ovenfor er der angivet 2. Den i #9 er den mest generelle. Mathon har givet en for det specielle tilfælde, hvor det er en annuitet.


Skriv et svar til: nutidsværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.