Matematik

Find vinkel C? Hjælp

29. april 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

Jeg skal finde vinkel C i en trekant, og jeg er gået i stå midt i opgaven, hvis i gider at hjælpe mig vider kunne det være rigtig dejligt.

Cos C= a^2+b^2-c^2/2 ab

Cos C= (64^2+80^2-50^2/2*64+80)

så kan jeg ikke mere

Hjælp!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2012 af nielsenHTX

du har Cos(C) man finder så C ved at tage arccos(C) eller acos(C) eller cos-1 (C) alt efter hvad din lærer kalder det.

C=arccos((64^2+80^2-50^2/2*64+80))


Svar #2
29. april 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

okay, mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykket er ikke helt korrekt. Der mangler parenteser, og der er skrevet "+" i stedet for "*" :

cos(C) = (a2 + b2 -c2) / (2ab)

             = (642 + 802 - 502) / (2·64·80)

              = (322 + 402 -252) / (2·32·40)

              = (1024 + 65·15) / (2·32·40)

              = 1999 / 2560


Svar #4
29. april 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Du skriver:                               

Cos C= a^2+b^2-c^2/2 ab


Cos C= (64^2+80^2-50^2/2*64+80)


Du skulle have skrevet:

Cos C= (a^2+b^2-c^2)/(2 ab)


Cos C= (64^2+80^2-50^2)/(2*64*80)

I så fald bliver C = cos-1(0,780859375)   (OG IKKE cos-1(C), som der står i # 1    (# 1 har siden rette denne fejl)


C = 38,66 º


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2012 af nielsenHTX

#5 nu skrev jeg nu også man kunne tage cos-1(C) ikke at C=cos-1(C)

hvordan skulle jeg have rettet noget efter 30 min?

#7 nej jeg kiggede ikke efter det, da der kun bliv spurt til den inverse til cos :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2012 af Krabasken (Slettet)

# 6

Nej - okay - jeg ser nu, at du skriver det rigtigt i din sidste linie - dog uden at rette de i # 4 og # 5 omtalte fejl ;-)


Skriv et svar til: Find vinkel C? Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.