Matematik

Færdighedsregning (Hjælp!)

30. april 2012 af Emma3103 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg sidder med en færdighedsregning som jeg gerne vil have noget hjælp til, så jeg har styr på det til min afgangsprøve på onsdag!...

Jeg har et par opgaver jeg gerne vil have lidt vejledning i, det er disse:

Reducer: A2(A i anden) -2*(3b+a) = A2(A i anden) -6b-2a. Det er umidlbart hvad mit svar ville være, men er det korrekt?

Omskriv til brøk: 33 1/3 % = Der ville mit svar være 34/3, men er i tvivl med det % der står.

3*3 1/3 = Skal man sige 3*3 eller 3*1 eller hvordan er det?

På forhånd tak med hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2012 af fosfor (Slettet)

Reduktionen er rigtig, og der skal ikke stå procent ved brøkformen.

Hvis "3 1/3" er et blandet tal, skal du sige 3 * 3 1/3 = 3*3+3*(1/3)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Din første reduktion er rigtig.

Den anden:

33 1/3% betyder (33 1/3) / 100 , som kan forkortes til 1/3

"pro cent" betyser nemlig "af hundrede) 

;-)

 


Svar #3
30. april 2012 af Emma3103 (Slettet)

Taaak for hjælpen! :-))


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2012 af Krabasken (Slettet)

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2012 af mette48 (Slettet)

Omskriv til brøk: 33 1/3 % = (33*3+1)/3 % = 100/3 /100 = 1/3


Skriv et svar til: Færdighedsregning (Hjælp!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.