Matematik

Brøker

01. maj 2012 af JustMyName (Slettet)

101/: 3 = ?

3 * 22/= ?

3 * 51/4 = ?

Nogen som kan forklare trin for trin?


Svar #1
01. maj 2012 af JustMyName (Slettet)

3 * 51/

3 * 5 = 15
15 * 1 = 15
15/= 3,75?


Svar #2
01. maj 2012 af JustMyName (Slettet)

3 * 22/3

3 * 2 = 6
6 * 2 = 12
12/= 4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

3 · 51/4 = 3 · (5 + (1/4)) = 3·5 + 3·(1/4) = 15 + (3/4) = 153/4

#2

3 · 22/3 = 3·(2 + (2/3)) = 3·2 + 3·(2/3) = 6 + 2 = 8

#0

101/2 : 3 = (10 + (1/2)) / 3 = (10/3) + (1/6) = (20/6) + (1/6) = 21/6 = 7/2 = 31/2


Svar #4
01. maj 2012 af JustMyName (Slettet)

Okay, takker for hjælpen.

Ved du også, hvordan jeg løser (trin for trin):

4 : 1/= ?
1/: 2 = ?
2/: 2 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.

Man dividerer en brøk med et helt tal ved at gange brøkens nævner med tallet.


Svar #6
01. maj 2012 af JustMyName (Slettet)

Takker for hjælpen.

Jeg forstår ikke helt din udregning ved denne:

101/2 : 3

Kan det forklares nærmere? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er da skåret ud i pap. Forklar, hvad du ikke forstår i udregningen.

Forstår du ikke, at (1/2) / 3 = 1/6 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2012 af mathon


              101/2 : 3  =  (9 + 11/2) : 3  =  (9 + 3/2) : 3  = 3 + 1/2  =   31/2


Svar #9
01. maj 2012 af JustMyName (Slettet)

#7

101/2 : 3 = (10 + (1/2)) / 3 = (10/3) + (1/6) = (20/6) + (1/6) = 21/6 = 7/2 = 31/2

Hvor kommer 20/6 fra? og 7/2 der til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

20/6 er jo 10/3 forlænget med 2 til nævneren 6 for den anden brøk.

7/2 er 21/6 forkortet med 3.


Svar #11
01. maj 2012 af JustMyName (Slettet)

41/3* 12 = 52

Er det rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.