Matematik
Trigonometriske funktioner
24. august 2005 af
stumpL (Slettet)
1) Når der i en opg. står: "find den afledede funktion af følgende funktioner":
a) f(x)=sin(2x) skal jeg så differentiere den?
2) i en anden opgave står der: Løs hver af følgende ligninger for xE[0;2pi]
a)cos(x)=0,56
b)cos(x)=-0,856
løs de samme ligninger for xE[-pi;pi]
-hvordan skal jeg bære mig ad med disse opgaver?
3) grafen for cosinus og sinus tegnet i samme koordinatsystem skærer hinanden i et punkt med x-koordinat pi/4.
Bestem den spidse vinkel mellem grafens tangenter i dette punkt...???
a) f(x)=sin(2x) skal jeg så differentiere den?
2) i en anden opgave står der: Løs hver af følgende ligninger for xE[0;2pi]
a)cos(x)=0,56
b)cos(x)=-0,856
løs de samme ligninger for xE[-pi;pi]
-hvordan skal jeg bære mig ad med disse opgaver?
3) grafen for cosinus og sinus tegnet i samme koordinatsystem skærer hinanden i et punkt med x-koordinat pi/4.
Bestem den spidse vinkel mellem grafens tangenter i dette punkt...???
Svar #1
24. august 2005 af frodo (Slettet)
1) ja de skal differentieres
2) du har vel hørt om arccos/invcos/cos^-1?
3) find tangenternes vinkel med vandret, og find da vinklen mellem dem
2) du har vel hørt om arccos/invcos/cos^-1?
3) find tangenternes vinkel med vandret, og find da vinklen mellem dem
Svar #2
24. august 2005 af stumpL (Slettet)
ok.. hvordan differentieres
f(x)=x(i anden)sin(x)??
og
f(x)=ln(-cos(x))?
f(x)=x(i anden)sin(x)??
og
f(x)=ln(-cos(x))?
Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
