Matematik

hjælp

02. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Hej derude.. er der nogle, som kan hjælpe med en opgave som lyder således

Hvad er den generelle forskrift for en eksponentiel udvikling?
Er det ikke denne her  F(x)=b*ax eller a=r+1? er jeg helt ude af den? og lige denne opgave her

Tegn nogle skitser af, hvordan grafen for en eksponentiel udvikling kan se ud.

Er der nogen, der har en idé til hvordan jeg skal udføre opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Jo den er rigtigt nok f(x) = ba^x eller f(x) = c e^(kx)

Tegn noget der aftager eller vokser procentvist.


Svar #2
02. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Kan jeg tegne den inde på excel ? jeg har ingen anelse på hvordan jeg skal gøre det


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg ville nok foreslå et matematikprogram eller tegne af fra din lommeregner, men måske kan man godt i exel?


Svar #4
02. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Jeg har et matematikprogram maple? ved ikke om du kender noget til det? skal jeg bare tegne noget der er aftagende eller voksende ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg bruger selv maple, nej du skal jo tegne noget der er relevant for opgaven fx:

plot(2*0.89^x,x=0..10)

eller plot( 2*exp(2*x),x=0..10)

fx.


Svar #6
02. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Okay jeg bruger nemlig ikke maple så tit.. må det være ligegyldige tal eller skal jeg indsætte F(x)=b*a^x formlen ind 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja det lyder sådan på opgaveformuleringen


Svar #8
02. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Okay prøver lige på maple:) vil du så se på den om jeg har udført den korrekt 


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.