Matematik

Ligningssystem??

02. maj 2012 af Sussepigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligningssystemet:

2x-y=-3

x+y= 12

 

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af peter lind

Læg de 2 ligninger sammen


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2012 af anonym1996 (Slettet)

Isoler den ene ubekendte, og sæt den ind i din anden ligning. Så har du kun en ligning med en ubekendt.

2x-y = -3

2x = -3+y

2x +3 = y 

Det sætter du ind i stedet for y, det er jo det samme. 

x+y = x +2x +3 ...

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

#1 og #2 er to helt forskellige måder at løse problemet på.

Begge er gode.

Her er forklaringen på # 1 (lige store koefficienters metode):

2x - y = -3
x  +  y = 12
---------------- læg sammen, så y går ud
3x  =  9

x = 3 som indsættes i en af ligningerne for at få y

Forklaringen på # 2 (substitutionsmetoden):

Hvis x+y = 12  er  y = 12-x som indsættes i den anden ligning: 

2x - (12-x) = -3

2x -12 +x = 3x - 12 = -3

3x = -3 + 12 = 9

x = 3  som indsættes i en af ligningerne for at få y

;-)


Skriv et svar til: Ligningssystem??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.