Matematik

Find radius i kuglen

03. maj 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvornår ved man at man har fundet radius i en kugle, når man ved at omforme en ligning, fx x2 + y2 + z2 - 6x + 16z + 64 = 0 får (x - 3)2 + y2 + (z + 8)2 = 92 Er radius her 9 eller 3? Det er vel sådan, at når man ligger konstanterne samme og flytter dem over til højre for lighedstegnet, så skal man huske at opløfte tallet i 2, fx 92 da det på venstre side af lighedstegnet er opløftet, men skal man så have fat i radius, så tager man kvadratroden af, fx 81 og får en radius lig med 9?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2012 af mathon

                               x2 + y2 + z2 - 6x + 16z + 64 = 0

                               (x - 3)2 + y2 + (z + 8)2 = 32


Skriv et svar til: Find radius i kuglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.