Fysik

Halveringstiden/Henfaldskonstanten

04. maj 2012 af Matematikta (Slettet)

Jeg er blevet lidt i tvivl om forskellen på halveringstiden og henfaldskonstanten (formlerne) ift. radioaktivt stråling. Hvad fortæller de hver især?

 

Hvad er fx. henfaldskonstanten for en terning?

 

Tak på forhånd for et svar 

 

:-)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2012 af peter lind

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html

Det giver ingen mening at tale om henfalddskonstanten for en terning


Svar #2
04. maj 2012 af Matematikta (Slettet)

#1

Hvad menes så med det jeg har fået oplyst her?:

 

Simulation med terninger:

 

k= 1/6

t1/2 = lw2/1/6 = 4,16

 

t1/2 = log0.5/log0.812 = 3,33

 

(Antal kast for at halvere er 3,33 men i virkeligheden er det 4,16)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2012 af peter lind

Det må du komme med mere oplysninger om


Svar #4
04. maj 2012 af Matematikta (Slettet)

Tror jeg har forstået det

 

Beregning af den teoretiske halveringstid (formlen for det er):

t1/2 = ln2/k

 

hvor k er henfaldskonstanten/sandsynligheden = 1/6 for en terning

 

derfor

t1/2=ln2/ (1/6) 

t1/2 = 4,2


Skriv et svar til: Halveringstiden/Henfaldskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.