Matematik

stamfunktion

04. maj 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er bestemt ved f(x)= 1/x+3  , hvor x skal være større end 0. bestem den stamfunktion for f. hvis graf går gennem punktet (1,1). 

mit spørgsmål er .. hvordan differentiere jeg f(x)= 1/x+3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2012 af mathon

       f(x) =
                     1)   (1/x) + 3

                     2)   1 / (x+3)           ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal ikke differentiere funktionen men integrere den, efter at du har afklaret, hvordan forskriften ser ud (se #1).

At bestemme en stamfunktion til en funktion betyder at finde et integral til funktionen. Integrationskonstanten fastlægges ud fra betingelsen, at den graf går gennem punktet (1,1).


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2012 af mathon

formentlig
                           F(x) = ∫ ((1/x) + 3)dx = ln(x) + 3x + k

                                    F(1) = 1 = ln(1) + 3·1 + k

                                                1 = 3 + k

                                                 k = -2

                           F(x) = ln(x) + 3x - 2

 


Svar #4
04. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

hvordan fik du lige k til at blive -2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2012 af mathon

                           ln(1) = 0


Svar #6
04. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

hmmmmmm ... dvs man skal altså forestille sig at man skal isolere 0 ? og derefter får man 2 ? 
Jeg er stadig lidt lost ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal bestemme k, sådan at F(1) = ln(1) + 3·1 + k er lig med 1 , dvs k +3 = 1, eller k = 1 - 3 = -2 .


Svar #8
04. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

på den måde !! oki takfor hjælpen :=)


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.