Matematik

Beregn y ud fra x-værdi

04. maj 2012 af Emitemos (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har problemer med en del af denne opgave - det markerede er problemet:

Grafen for potensfunktionen y = b ⋅ xa går gennem punkterne (1, 2) og (4, 16).

Bestem tallene a og b.

A bestemmes således:

a = (log?(y2) - log(y1) / log (x2) - log(x1)

Altså:
a = log(16) - log(2) / log(4) - log(1)
a = 1,5

Bestemmelse bestemmes, ved hjælp af a, med denne formel:

b= y/ x1a


Altså:

b= 2 / 11,5
b = 2

Bestem y, når x = 2,25.
Bestem x når y = 31,25.

Der er jeg så desværre ganske lost! Kan nogen mon hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2012 af NeFaX (Slettet)

der har givet y = b * x^a, indsæt din a og b -værdier, indsæt derefter x og du har hvad y er.
den anden sætter skal du finde til hvilken x -værdi y-værdien giver 31,25.


Svar #2
04. maj 2012 af Emitemos (Slettet)

Tusind tak for svar.

Hvordan finder jeg ud af til hvilken x-værdi y-værdien er 31,25. Der skal vel opstilles en ligning? Men how? :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2012 af NeFaX (Slettet)

31,25 = 2 * x^1.5

Isoler x i denne ligning


Skriv et svar til: Beregn y ud fra x-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.