Matematik

Koordinatsystem

05. maj 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej!

Er der noget der hedder -0 i et Koordinatsystem??

Er nemlig lidt i tvivl i en opgave...

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2012 af peter lind

Man betegner normalt punktet (0 , 0) for O. Det står for Origo


Svar #2
05. maj 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Øh, forstår det ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2012 af peter lind

Det er jo ikke andet end at give et bestemt meget speciel sted et navn, så jeg forstår egentlig ikke hvad dit problem er


Svar #4
05. maj 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Jo altså "figuren" går spids ned i 0,-3 MEN når jeg så kigger på "figuren" går 0 ned i minus retningen, så derfor er jeg i tvivl om det hedder -0 eller om det stadigvæk er 0 selvom den går ned i minus retningen.

Håber du forstår min helt vild underlige forklaring! :)

På forhånd, tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2012 af peter lind

Det gør jeg ikke; men jeg kan da se at det er for en speciel figur og ikke en generel ting om kordinatsystemer, som jeg har troet det var. Jeg kan ikke sige noget hvis jeg ikke ved noget om den specielle figur


Svar #6
05. maj 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Ja, den ret speciel! :D

Det er en meget underlig "figur"!, men har spurgt min far og han hjalp mig! :)

På forhånd.. :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Teknisk set, at 0 ≠ -0. Der er ikke noget, der hedder -0, for 0-tallet er "ingenting". Ergo kan "ingenting" ikke være negativt i dette tilfælde, selvom hvis a + 0 = a - 0 ⇔ 0 = -0 = +0. Det skaber jo ambivalente følelser, synes jeg.


Svar #8
05. maj 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#7

Ja, men jeg skulle tegne figuren i Y og X akse, så derfor blev jeg meget i tvivl, for "begge figur" gik ind i 0,-3, og når der er 2 "figur" der går ind i et punkt (2 punkter der går ind i samme sted KRYDSER IKKE), bliver jeg specielt forvirret, så derfor havde jeg brug for hjælp.

Men jeg fik hjælp af far, så nu ved jeg godt at det ikke hedder -0 men 0! :D

På forhånd, tak! :)

 


Skriv et svar til: Koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.