Matematik

Forventede værdier, chi^2 og konklusion

05. maj 2012 af stinedenseje (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 7

I et eksperiment krydser en studerende lyserøde blomster med hinanden. Ifølge arvelighedslovene skulle det forventede resultat være 25 % røde, 50 % lyserøde og 25 % hvide. Resultatet af eksperimentet blev 236 blomser, der fordelte sig på farverne som vist i tabellen:

Eksperimentets fordeling af 236 blomster på tre farver:

Farve                                 Rød                        Lyserød                         Hvid

Hyppighed                          66                              115                             55

1)Beregn ud fra arvelighedsloven de forventede hyppigheder for de tre farver.

2)Bestem chi^2-teststørrelsen. Og skriv et forslag til hvilken konklusion, den studerende kan skrive i sin rapport, når der anvendes et signifikansniveau på 5 % ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2012 af peter lind

Det er næsten det samme som din tidligere opgave blot er det lidt nemmere fordi sandsynlighederne er angivet


Svar #2
05. maj 2012 af stinedenseje (Slettet)

kan godt finde ud af spørgsmål 2

har brug for hjælp til at komme i gang med spørgsmål 1. Håber der er nogle, som vil hjælpe med den.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

0.25 * 236 = ____

0.50* 236 = ____

0.25* 236 = _____


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2012 af peter lind

Du kan ikke besvare spørgsmål 2, hvis du ikke kan besvare spørgsmål 1. Svaret fra 1 skal nemlig bruges i 2.

Sandsynligheden for rød er 25% = 0,25 og antal blomster er 236. Den forventede antal røde blomster er derfor 236*0,25. Du finder forventningsværdien af de andre farver på samme måde.


Svar #5
05. maj 2012 af stinedenseje (Slettet)

tak :)


Svar #6
05. maj 2012 af stinedenseje (Slettet)

Jaaaaaaaaaaaaaaa det er jeg da godt klar over. JEG VED BARE HVORDAN MAN SKAL LØSES OPGAVE 2, når jeg har fundet ud af hvordan jeg løser 1

 

 


Svar #7
05. maj 2012 af stinedenseje (Slettet)

tak :)


Svar #8
05. maj 2012 af stinedenseje (Slettet)

så når jeg har beregnet dem tre. ER DET SÅ DE FORVENTEDE VÆRDIER ELLER SKAL JEG GØRE MERE?


Brugbart svar (6)

Svar #9
05. maj 2012 af peter lind

Det er de forventede værdier og det er svaret på spørgsmål 1. De tal skal du nu bruge til at beregne testværdien for χ2 testen. Jeg har tidligere fortalt hvordan det skal gøres i en anden opgave. Hvis du ikke kan finde ud af at bruge det må du vende tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2017 af hana1234 (Slettet)

hvordan løser man opgave 2?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2017 af peter lind

Hvis X1 betegner udfaldet af den stokastiske variabel rød, X2 lyserød og X3 hvid. De tilsvarende forventede værdier kalder jeg X1f, X2f og X3f får du teststørrelsen

(X1-X1f)2/X1f2 + (X2-X1f)2/X2f2+ (X3-X3f)2/X3f2 


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. oktober 2017 af peter lind

Der er en fejl i #11 nævneren skulle ikke være kvadreret. se https://da.wikipedia.org/wiki/Chi_i_anden-test


Skriv et svar til: Forventede værdier, chi^2 og konklusion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.