Matematik

integrere

05. maj 2012 af Hatten10 (Slettet)

Hvordan integrerer man dette:

1)    ∫(7/x) - (1 / x2)

 

2) (3 √x ) +  ( 1 / √x ) dx

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2012 af YesMe (Slettet)

1)     ∫(7/x) - (1 / x2) dx = ∫(7/x) dx   -   ∫ (x-2) dx = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den generelle formel

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1


Svar #3
05. maj 2012 af Hatten10 (Slettet)

hvad gør man med (7 / x )? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2012 af HrQuantum (Slettet)

7 ln(x)

? :D


Svar #5
05. maj 2012 af Hatten10 (Slettet)

og derefter 1 * (1 / -2 +1 x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt omskrivningen i #1.

-∫ (1/x2) dx = -∫ x-2 dx = -(-1·x-1 + k) = x-1 + k'


Svar #7
05. maj 2012 af Hatten10 (Slettet)

giver det så?

7ln (x) - x^-1 + k ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det giver

7·ln(x) + (1/x) + k


Svar #9
05. maj 2012 af Hatten10 (Slettet)

mange tak..

Hvad gør man så når det er : (3 √x ) +  ( 1 / √x ) dx

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Benyt, at

√a = a1/2


Svar #11
05. maj 2012 af Hatten10 (Slettet)

omskrives det så til: 3 x- 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Integrer funktionerne x1/2 og x-1/2 hver for sig, og benyt det så i den foreliggende funktion. Det er vanskeligt at afgøre, hvad du spørger om.


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. maj 2012 af HrQuantum (Slettet)

∫ (3√x + 1/√x) dx ⇔

∫ (3x1/2+x-1/2) dx ⇔

[2x1*x1/2+x1/2+k] ⇔

[2x√x + √x + k]


Svar #14
05. maj 2012 af Hatten10 (Slettet)

okay..

har integreret x 1/2  = 2x3/2


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. maj 2012 af HrQuantum (Slettet)

∫x1/2 = 2/3 * X3/2


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Dette resultat er ikke helt korrekt. Man har

∫ x1/2 dx = (2/3)·x3/2 + k , og

∫ x-1/2 dx = 2·x1/2 + k ,

hvorfor

∫ (3√x + 1/√x) dx = 2·x3/2 + 2·x1/2 + k = 2·(x+1)·x1/2 + k


Svar #17
05. maj 2012 af Hatten10 (Slettet)

og denne her : 4 x-3 +6x-1 + 9x2

 

gør jeg det rigtig? hvis jeg tager det første led.: 4 x-3 = -2 x2


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, det er ikke korrekt. Eksponenten x-3 integreres til (-1/2)·x-2 . Du kan altid kontrollere ved at differentiere tilbage igen.


Svar #19
05. maj 2012 af Hatten10 (Slettet)

er det så : - 2 x / x2


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Nej, det er

∫ 4·x-3 dx = 4·(-1/2)·x-2 + k = -2·x-2 + k


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.