Matematik

Eksponentiel vækst

06. maj 2012 af FrederikkeFrederikke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et spørgsmål jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig med!
 

Kogetiden for et blødkogt æg afhænger af æggets vægt. Kogetiden beregnes ved formlen
Y= 18,2*x^0,67

Hvor x angiver æggets vægt, målt i gram, og y angiver, hvor mange sekunder ægget skal koges for at blive blødkogt.
 

Spørgsmål:
Hvis et æg vejer 15 % mere end et andet æg, hvor mange procent længere tid skal det så koges for at blive blødkogt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2012 af peter lind

Det er potentiel vækst ikke eksponentiel vækst.  Indsæt x*1,15 på højre side af formlen og k*y på venstre side. Du skal finde k. Dette gøres ved at dividere det fremkomne resultat med den oprindelige formel. Det bemærkes at x og y går ud ved divisionen

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2012 af mathon

 

                                               1+ry = (1+rx)0,67

                                               1+ry = (1+0,15)0,67 = 1,09816

                                                ry = 0,09816 ≈ 9,8%

 


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.