Matematik

HJÆLP til løsning af ULIGHED...

25. august 2005 af akvakv (Slettet)
Hej

Jeg er lidt på herrens mark med denne ulighed.

Nogen, der kan hjælpe mig med den her:

½X^2-2X+1

Facit: L=[3-(kvadratroden af)21; 3+(kvadratroden af)21]
altså:
[L er lig med 3 minus kvadratroden af 21; 3 plus kvadratroden af 21]

Hvordan kommer man frem til dét facit?

Tak

Mvh Anders

Svar #1
25. august 2005 af akvakv (Slettet)

Er nået frem til 2. gradsligningen:

½x^2-3x-14

Har fundet derudfra at:
x= 9,08 v -3,08

da D=37 i 2. gradsligningen


Hvad gør jeg galt?

Svar #2
25. august 2005 af akvakv (Slettet)

Se bort fra min sidste besked, har lavet en fatal regnefejl... prøver igen...

Svar #3
25. august 2005 af akvakv (Slettet)

ok:

2. gradslingine ser sådan ud:
½X^2-3X-6

Får diskriminant til 21

altså X=3 +- [kvadr.rod af]21 : 2 x ½

får. X= 7,58 V 1,58

??

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Løsningerne til andengradsligningen

1/2*x^2 - 3x - 6 = 0

er ganske rigtigt

x = 3 +/- sqrt(21)

Ifølge det første indlæg kommer vi til at løse uligheden

1/2*x^2 - 3x - 6

Det er en fejl, hvis der i facitlisten står

L = [3 - sqrt(21); 3 + sqrt(21)]

Løsningsmængden _skal_ være et åbent interval, eftersom vi har skarpt ulighedstegn.

At det korrekte løsningsinterval er det åbne interval mellem løsningerne til andengradsligningen, kan du overbevise dig selv om ved at betragte koefficienten til x^2. For hvad siger den om parablen y = 1/2*x^2 - 3x - 6 ?

//Singularity

Skriv et svar til: HJÆLP til løsning af ULIGHED...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.