Kemi

Spørgsmål om H3O og pH

06. maj 2012 af Hjælpsøges95 (Slettet)

Hej mennesker :) 

 

Jeg sidder fast i nogle spørgsmål i kemi, som jeg har svært ved at svare på. 

1)  "Hvad er H30 i en opløsning med pH = 5,3 ?

2) 110 mL 0,25 mol/L natriumhydroxid-opløsnig og 140 mL 0,086 mol/L bariumhydroxid-opløsning sammenblandes. 

- Beregn OH- i blandingen

- Beregn pH i blandingen 

 

Det ville være fantastisk, hvis nogen kunne hjælpe mig!

Tak på forhånd ! :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2012 af kuerten15

1) pH = -log[H+] = 5,3. Du skal altså bare isolere [H+] = [H3O+].

2) Du skal beregne den samlede OH- koncentration i blandingen, hvorefter du anvender:

pH = 14 - pOH, hvor

pOH = -log[OH-].

 


Svar #2
06. maj 2012 af Hjælpsøges95 (Slettet)

Mange tak! :) Men skal jeg så sige pH = -log [3] eller hvad? forstår ikke helt hvad du mener med at isolere H. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2012 af kuerten15

Nej.

Du skal løse ligningen:

-log(x) = 5,3, hvor x = [H+] = [H3O+].


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2012 af mathon

"værktøj":

                                     pH = -log([H3O+])

                                     [H3O+] = 10-pH

 

                                     pOH = -log([OH-])

                                     [OH-] = 10-pOH

ved 25ºC
                                     pH + pOH = 14
                 
                                     [H3O+] · [OH-] = 10-14 M2

                                   
                                   

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2013 af Kenoba (Slettet)

Nogen der kan hjælpe.
Hvordan finder man [H3O+] og pH i en 0,01 M saltsyre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2013 af mathon

@#5

saltsyre er en stærk syre

          hvorfor
                            [H3O+] = cs
= 0,01 M = 10-2 M

                            pH = -log(cs) = -log(10-2) = -(-2) = 2

                           
 


Skriv et svar til: Spørgsmål om H3O og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.