Matematik

vækst

06. maj 2012 af FrederikkeFrederikke (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har lidt problemer med hvad jeg skal gøre i nedenstående opgave, og jeg håber i kan hjælpe mig!
 

I perioden 1960-2005 kunne Bolivias befolkningstal med god tilnærmelse beskrives ved modellen

Y= 3,40*1,0225^x
Hvor y er befolkningstallet, målt i millioner, og x er antal år efter 1960.

a) Hvad fortæller tallene 3,40 og 1,0225 om Bolivias befolkningstal i perioden?

 

Hvad menes i denne opgave? Skal jeg finde fremskrivningsfaktoren?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2012 af peter lind

Beregn f(0) og f(1)/f(0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2012 af anonym1996 (Slettet)

3,40 fortæller befolkningstallet i 1960.
1,0225 fortæller den vækst der har været i x antal år. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke helt korrekt om konstanten 1,0225. Denne konstant angiver den relative årlige vækst.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Eller rettere: Konstanten 1,0225 er fremskrivningsfaktoren. Det er den faktor, som befolkningstallet multipliceres med efter 1 år. Tallet a-1 = 0,0225 = 2,25% er den relative årlige vækst.

Min pointe var, at 1,0225 ikke fortæller om noget i forbindelse med x år, som angivet i #2, men i forbindelse med 1 år .


Skriv et svar til: vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.