Matematik

Bestem løsning der går gennem P(1,1)

07. maj 2012 af studieportalenxxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Sidder lidt fast med følgende opgave, og håber inderligt at der er en der kan hjælpe:

y' + 1/x*y=2/x^3           x>0

Bestem den løsning til f(x) til differentialligningen, som går gennem P(1,1)

Betyder det at jeg først skal finde f(x)? Hvordan gør jeg helt præcist det? kan man bruge "desolve" på CAS?

Hvis man skal det har jeg fundet y til: c1/x - 2/x2, hvad skal man så? :)

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2012 af AskTheAfghan

Hvis           y' + (1/x)y = 2/x3           x > 0

så            f(x) = (1/x)c - 2/x2

Du bestemmer c, hvor f(1) = 1


Svar #2
07. maj 2012 af studieportalenxxx (Slettet)

Kan det passe at c1=3?


Skriv et svar til: Bestem løsning der går gennem P(1,1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.