Kemi
lidt hjælp til naturfag
25. august 2005 af
Stina05 (Slettet)
Goddag..
jeg sidder med noget naturfag, som jeg er gået lidt i stå med.
opgaven lyder:
I kroppen bruges O_2 til forbrænding af næringsstoffer, hvorved der frigøres energi
Forbrændingen af druesukker kan beskrives ved reaktionsskemaet.
C_6H_12O_2 + 6 O_2 ---> 6 CO_2+ 6H_20
1 mol O_2 fylder 24 liter.
Person A kan kan optage 2800 mL O_2 pr. minut.
Vis, at B maksimalt kan optage 7 mol pr. time, og bestem hvor mange mol druesukker B maksimalt kan forbrænde pr. time.
Beregn molarmassen for druesukker og bestem hvor mange gram druesukker B maksimalt kan forbrænde pr. time.
Jeg er nået så langt som det første:
2800 mL/minut = 2,8 liter/minut
2,8liter/minut * 60 = 168liter/time
da 1 mol indeholder 24 liter, kan B altså maksimalt optage 7 mol, da 168/24 = 7.
Går så desværre lidt i stå herfra..
håber at der er nogen som kan give en hjælpende hånd.
jeg sidder med noget naturfag, som jeg er gået lidt i stå med.
opgaven lyder:
I kroppen bruges O_2 til forbrænding af næringsstoffer, hvorved der frigøres energi
Forbrændingen af druesukker kan beskrives ved reaktionsskemaet.
C_6H_12O_2 + 6 O_2 ---> 6 CO_2+ 6H_20
1 mol O_2 fylder 24 liter.
Person A kan kan optage 2800 mL O_2 pr. minut.
Vis, at B maksimalt kan optage 7 mol pr. time, og bestem hvor mange mol druesukker B maksimalt kan forbrænde pr. time.
Beregn molarmassen for druesukker og bestem hvor mange gram druesukker B maksimalt kan forbrænde pr. time.
Jeg er nået så langt som det første:
2800 mL/minut = 2,8 liter/minut
2,8liter/minut * 60 = 168liter/time
da 1 mol indeholder 24 liter, kan B altså maksimalt optage 7 mol, da 168/24 = 7.
Går så desværre lidt i stå herfra..
håber at der er nogen som kan give en hjælpende hånd.
Svar #2
25. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
DU kan se på reaktionsskemaet, at der skal bruges 6 mol O2 for at forbrænde et mol druesukker. Hvis B så kan optage 7 mol O2 i timen, hvor mange mol druesukker kan han så forbrænde?
Når du har antal mol, kan du med dit periodiske system udregne druesukkers molarmasse, og så er det bare at bruge at n*M=m for at få antal gram.
Når du har antal mol, kan du med dit periodiske system udregne druesukkers molarmasse, og så er det bare at bruge at n*M=m for at få antal gram.
Svar #3
25. august 2005 af Stina05 (Slettet)
aha..
så jeg skal simpelthen gøre som følgende:
7mol/time / 6mol = 1,67
Dvs B kan forbrænde 1,67 mol druesukker pr time.
For at finde molarmassen :
6*12,01+12*1,008+2*16,00 = 116,156g/mol
m=n*M = 1,67 mol* 116,156g/mol= 193,98g.
så jeg skal simpelthen gøre som følgende:
7mol/time / 6mol = 1,67
Dvs B kan forbrænde 1,67 mol druesukker pr time.
For at finde molarmassen :
6*12,01+12*1,008+2*16,00 = 116,156g/mol
m=n*M = 1,67 mol* 116,156g/mol= 193,98g.
Skriv et svar til: lidt hjælp til naturfag
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
