Matematik

Hjælp til MAPLE!

07. maj 2012 af hansen1589 (Slettet)

Hej, ved ikke hvordan man laver "B" i MAPLE, nogle der kan hjælpe:) 

I en model er udviklingen i antallet af tigre i Indien bestemt ved f (x)=3600⋅0,8544^x ,
hvor f(x)er antallet af tigre x år efter 2002.

a) Bestem f (0) , og bestem halveringskonstanten for f (x).

 f(0) = 3600*0.8544^0;

 

b) Benyt modellen til at bestemme den årlige vækstrate for antallet af tigre i Indien.

 

c) Bestem f '(5) , og giv en fortolkning af dette tal.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af nielsenHTX

b)

Den årlige vækstrate er den ændring som sker når du går et år frem, så hvis du vil bruge maple kan du fx udregne.

100*(f(1)-f(0))/f(0).

den kan også findes noget nemmere idet a=1+r du kender a, så find r.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2012 af WHiP (Slettet)


Skriv et svar til: Hjælp til MAPLE!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.