Matematik

hjælp :)

07. maj 2012 af hrtonda (Slettet) - Niveau: C-niveau

har brug for din hjælp...

 

reducer :

(x+y)^2-(x+y)(x-y)+12xy 

2 grads ligninger.

x^2+7x+10=0
2x^2-20x+50=0
x^2-6x+8=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af nielsenHTX

udregn de 2 parenteser med de kendte kvadratsætninger og saml.

 

start med at finde diskriminanten.

D=b2-4ac   (hvad betyder det når D<0 ,D=0 og D>0?)

og brug så den genneralle form til løsning af en 2.gradsligning.

x=(-b±√(D)/2a 

 

 


Skriv et svar til: hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.