Kemi

Redox

07. maj 2012 af Falaffel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen,

Jeg sidder og kan ikke finde ud af opg.2 håber der nogle der gider at hjælpe? :-)

MnO2 kan oxidere Cl- til Cl2, idet MnO2 reduceres til Mn2+. Opløsningen er sur.
1) Skriv redoxparrene op og afstem reaktionsskemaet.
2) Hvor mange gram MnO2 skal bruges til fremstilling af 1 liter Cl2 (1 bar, 25C) ?

 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af mathon

                                       +4         +2
                                        MnO2   Mn2+
                    

                                      -1      0
                                      Cl-    Cl2


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2012 af mathon


                              +4              -1              +2           0
                              MnO2    +   Cl-   --->   Mn2+   +   Cl2


Svar #3
07. maj 2012 af Falaffel (Slettet)

kan du hjælpe mig med nr. 2 ? :-) Tak hjælpen forresten!


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2012 af mathon

 


                              +4              -1              +2           0
                              MnO2    +   Cl-   --->   Mn2+   +   Cl2                    du skal afstemme reaktionen


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2012 af mathon

 

                                                   MnO2 (s)    +   2 Cl- (aq)   +   4 H+ (aq)   --->   Mn2+ (aq)   +   Cl2 (g)   +   2 H2O (l) 
ækvivalente stofmængder                     1 mol                                                                                   1 mol

                                                   86,936 g                                                                               26,0244 L

                                                       x                                                                                     1 L
                                       
    forholdsberegning

                                                   x / (86,936 g) = 1/26,0244 = 0,038425

                                                   x = 0,038425·(86,936 g) ≈ 3,34 g MnO2


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. maj 2012 af mathon

detaljer:

   Cl2:
                     V = (1 mol) · (0,083145 bar·L/(mol·K)) · ((273,15+25) K) / (1 bar) = 26,0244 L


Skriv et svar til: Redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.