Matematik

Sandsynlighed - hypotesetest?

07. maj 2012 af MarieBlendstrup (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! (-: 
Jeg har fået denne opgave: 


Samfundsfagsklassen undersøger forældres alder. De mente, at fædre er ældre end mødre, men hypotesen skal have lighed, så:
Hypotese: Fædre og mødre har samme alder
Alternativ: Fædre og mødre har ikke samme alder

Fars alder
41, 47, 47, 45, 42, 47, 45, 46, 53, 50, 50, 47, 53, 48, 48, 47, 48, 47, 53, 50, 49, 60, 47, 57, 48

Mors alder
40, 45, 40, 42, 51, 43, 45, 44, 47, 49, 46, 47, 57, 51, 45, 42, 50, 43, 52, 49, 45, 54, 43, 56, 48

Hvordan skal denne hypotese testes, og hvad giver testen?
 

Jeg ved, at det er noget med hypotesetest jeg skal bruge. Men jeg ved ikke, hvordan jeg skal komme i gang? 

Håber, at der er nogen der kan forklare, hvordan den skal gribes an! 

 

Knus Marie. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af peter lind

Lav en binomialfordeling med sandsynligheden p for at faderen er ældst og 1-p for moderen ældst. Nulhypotesen er så at p=½. Du tæller så efter om hvor mange af hver der findes. Du tester så om det er i overensstemmelse med p=½. Du kan komme lidt i vanskeligheder her hvis de er lige gamle. hvis det er et problem vend tilbage.


Svar #2
07. maj 2012 af MarieBlendstrup (Slettet)

Hvad mener du med, at jeg skal tælle hvor mange der findes af hver? Er det noget med binomialfordelingens middelværdi? 

Jeg har enormt svært ved at finde hoved og hale i det, især med at komme igang med opgaven. 

Så tak for hjælpen (-: 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. maj 2012 af peter lind

du skal se efter i hvor mange familier er faderen ældst og i hvor mange familier er moderen ældst.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

p= 0.5. n=25

Hvad er sandsynligheden for at finde mindst 20 fædre.


Skriv et svar til: Sandsynlighed - hypotesetest?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.