Matematik

Dm

08. maj 2012 af Groennetraeer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kunne godt tænke mig hjælp til at finde definitionsmængden af min forskrift y2=x2-7x+11.

Jeg har selv forsøgt, men hvis jeg isolerer y, så får jeg en funktion med kvadratroden, og det kan jeg ikke finde ud af at finde definitionsmængden for.

Jeg tilader mig at sige tak på forhånd, da jeg ved der nogle rare sjæle derude som vil hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2012 af Euroman28

er du sikker på den er skrevet sådan der med "y^2 =" ? 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
08. maj 2012 af Groennetraeer (Slettet)

Ja men du kan jo selv lave den om så den hedder: y= kvadratroden( x2-7x+11 )


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2012 af peter lind

Ikke helt For at man skal kunne finde et y skal der gælde x2-7x+11≥0 Iøvrigt er det flertydigt. du kan få både + og - foran kvadratroden


Svar #4
08. maj 2012 af Groennetraeer (Slettet)

Hvad vil det så sige? Hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2012 af peter lind

løs uligheden x2-7x+11≥0


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. maj 2012 af mathon

 

                    Dm(f) = R

                    Vm(f) = [-(5/4) ; ∞]

da
                    T = ((7/2) , -(5/4))     og parablens grene vender opad


Svar #7
08. maj 2012 af Groennetraeer (Slettet)

#5 hvordan løser man en ulighed?

# Hvordan finder du ud af at dm(f) = R

Hvad er T? og hvor får du værdierne fra? Du bliver altså lige nød til at give mig en fremgangs metode til hvordan du finder dm og vm. Ellers bliver jeg jo nød til at spørge en anden gang ind til det samme.


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. maj 2012 af mathon

     sorry
                 der stod y2 = x2-7x+11  og ikke det fejllæste  y = x2-7x+11

                 y = ±√(x2-7x+11)               x2-7x+110

dvs
                Dm(f) = [-∞ ; (7-√(5))/2]  ∪ [(7+√(5))/2 ; ∞]  

 


Svar #9
08. maj 2012 af Groennetraeer (Slettet)

Det okay.

men hvordan aflæser du dm fra y = ±√(x2-7x+11)               x2-7x+11≥0

og hvad betyder ∪

Er ikke helt med på hvordan du finder frem til Dm(f) =    [-∞ ; (7-√(5))/2] ∪[(7+√(5))/2 : ∞]


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. maj 2012 af mathon

 

                   x2-7x+11         grafen for radikanden er en parabel
                                            med opadvendte grene og d=5

                                            ligningen for en sådan parabel
                                            har negative værdier for x mellem
                                            rødderne
(7-√(5))/2 og (7+√(5))/2

      hvorfor
                                            y = ±√(x2-7x+11) ikke er defineret for disse x-værdier (mellem rødderne)

 


                                             A  ∪  B    betyder foreningsmængden af mængderne A og B


Skriv et svar til: Dm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.