Matematik

Potensudviklinger

08. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

1)

Beregn [ (y(x·1,30) - y(x)) / y(x) ] · 100% med den aktuelle model, dvs [ 1,30-3 -1]·100%.

2)

Løs ligningen i r

[ (y(x·(1+r)) - y(x)) / y(x) ] ·100% = 50%


Svar #2
08. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg forstår ikke det du har skrevet


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2012 af mathon

                                   1+ry = 1,30-3 = 0,455166

                                    ry = 0,455166 - 1 = -0,545 ≈ -54,5%

 

                                   1+rx = (1+ry)-(1/3)

                                   1+rx = (1,50)-(1/3) = 0,87358

                                   rx = 0,87358 - 1 = -0,12642 ≈ -12,6%


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forstår du ikke, at (y(x·1,30) - y(x)) / y(x) er den relative ændring i y , når x ændres 30% ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Benyt den specielle egenskab for potensfunktioner, at når x værdien ganges med et tal k, så ganges y med ka

dvs.

1)

x øges med 30 %, hvilket kan udtrykkes som en faktor 1,3.

y ganges derfor med 1,3-3 = 0,4552 = 45,52 %

y er derfor aftaget med 100 % - 45,52 % = 54,48 %


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

I mellemtiden er den oprindelige opgaveformulering fjernet.


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Man kunne også have sagt

y(x*1,3)=k*y(x)

og bestemt k ud fra det, hvis du synes det er nemmere.


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvor er opgaven - ?


Skriv et svar til: Potensudviklinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.