Matematik
energiopgaver
25. august 2005 af
onsunshine (Slettet)
100 g vand opvarmes fra 20 grader celius til 80 grader celius, med en dyppekoger på 1500 W.
Hvor meget energi bruges der?
- Til denne opgave bruger jeg formlen: Q=m*c* ΔT.
100 g / 1000* 4.18 kJ/(kg* C°)*80C°-20C° = 25.08 J.
Hvor langt tid tager det?
- Nu kender jeg energitilførslen. For at finde ud af hvor lang tid det vil tage før vandet koger skal jeg bruge denne formel: W=J/sek. Eller med andre ord: sek.=J/W
Derfor udregner jeg det på denne måde: 25.08 J/1500 W = 17 sek.
Har jeg udregnet opgaverne rigtigt ? Eller er det noget der skal ændres?
Hvor meget energi bruges der?
- Til denne opgave bruger jeg formlen: Q=m*c* ΔT.
100 g / 1000* 4.18 kJ/(kg* C°)*80C°-20C° = 25.08 J.
Hvor langt tid tager det?
- Nu kender jeg energitilførslen. For at finde ud af hvor lang tid det vil tage før vandet koger skal jeg bruge denne formel: W=J/sek. Eller med andre ord: sek.=J/W
Derfor udregner jeg det på denne måde: 25.08 J/1500 W = 17 sek.
Har jeg udregnet opgaverne rigtigt ? Eller er det noget der skal ændres?
Svar #1
25. august 2005 af 2835 (Slettet)
Jeg synes det ser rigtigt ud, men det er et stykke tid siden jeg har haft om energi!
Mvh
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk
Mvh
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #3
26. august 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Ja.
Enheden for energien i det første spørgsmål er kJ (ikke J).
Andet spørgsmål giver ganske rigtigt 17s, forudsat der ikke tabes varme til omgivelserne (systemet antages med andre ord at være ideelt isoleret). I praksis ville der være et varmetab, hvorfor opvarmningen ville tage længere tid. Men med det fåtal af oplysninger, som er os givet, kan vi næppe besvare spørgsmålet anderledes.
//Singularity
Enheden for energien i det første spørgsmål er kJ (ikke J).
Andet spørgsmål giver ganske rigtigt 17s, forudsat der ikke tabes varme til omgivelserne (systemet antages med andre ord at være ideelt isoleret). I praksis ville der være et varmetab, hvorfor opvarmningen ville tage længere tid. Men med det fåtal af oplysninger, som er os givet, kan vi næppe besvare spørgsmålet anderledes.
//Singularity
Skriv et svar til: energiopgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
