Matematik

Andengradsligning

09. maj 2012 af ilubabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har helt glem hvordan man løser en simpelt 2. gradsligning i hånden, hjælp!

Løs ligningen 3x2+6x+3

UDEN hjælpemidler..

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2012 af nielsenHTX

start med at finde diskriminanten.

D=b2-4ac

hvad betyder det når D<0 , D=0 , D>0 ?

indsæt så i den genneralle løsning.

x=(-b±√(D))/2a

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke nogen ligning. En ligning indeholder et = .

Benyt, at 3x2+6x+3 = 3·(x+1)2 . Hvis man skal løse ligningen 3x2+6x+3 = 0 , benyttes nulreglen så.


Svar #3
09. maj 2012 af ilubabs (Slettet)

D = 0
og det betyder én løsning.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Løs ligningen

3·(x+1)2 = 0

ved hjælp af nulreglen. Man får så x+1 = 0 .


Svar #5
09. maj 2012 af ilubabs (Slettet)

hvor fik du 3·(x+1)2 = 0 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Fra en kendt kvadratsætning.

3x2 +6x +3 = 3·(x2 +2x +1) = 3·(x +1)2

 


Svar #7
09. maj 2012 af ilubabs (Slettet)

ved hjælp af nulreglen. Man får så x+1 = 0 .

Den forstod jeg ikke helt

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. maj 2012 af mathon

 

                                       3·(x +1)2 = 0    for hvilket x ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Prøv at forklare, hvad det er, du ikke forstår helt.

Et produkt er 0, hvis en eller flere af dets faktorer er lig med 0. Produktet 3·(x +1)2 er lig med 0, hvis og kun hvis faktoren (x+1) er lig med 0.


Svar #10
09. maj 2012 af ilubabs (Slettet)

Hvordan løser du den, med mellemregninger?


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis du går i folkeskole, og ikke har lært noget om nul-reglen,

så bare gør det på din måde som du har lært på skolen.

3x2 + 6x + 3 = 0

x2 + 2x + 1 = 0      (forkortet med 3)

d = 22 - 4·1·1 = 0

derfor

x = -b/2a = -2/2 = -1


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.