Kemi

stofmængde/pH

09. maj 2012 af kfdai (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er gået i stå ved spørgsmål d:

Ved denne pH-værdi er forholdet mellem stofmængderne af piperidin og piperidins
korresponderende syre 10,4.
Ved tilsætning af syre til piperidinopløsningen forløber reaktion II

C6H10NH(aq) + H3O+(aq) → C6H10NH2+(aq) + H2O(l) (II)
Piperidinopløsningen tilsættes HCl indtil pH er 11,00.


c) Beregn forholdet mellem stofmængden af piperidin og piperidins
korresponderende syre, når pH er 11,00.

facit til spørgsmål c = stofmængden = 0,794 mol


d) Hvor stor en stofmængde HCl skal der tilsættes, for at pH bliver
11,00?????

på fohånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2012 af kuerten15

Svaret til c er 0,794, altså uden en enhed, da du skal beregne et forhold.

Forholdet mellem base og syre er 0,794 og piperidin og HCl reagerer i forholdet 1:1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2013 af StinehansenAB (Slettet)

Det er ikke det rigtige facit, idet følgende beregning gælder:

Ks*kb=10^(-14)
pks= -log(ks )
pKs=11,24

11=11,24+log(n[B]/n[S] )
11=11,24+log(x)
11=0,58
      =0,58


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2013 af mathon

c)

              C5H10NH (aq) + H3O+ (aq)    --->  C5H10NH2+ (aq)   +   H2O (l)      (II)

efter tilsætning af HCl
   

                                  

                                nb / ns = 10pH - pKs   = 1011 - 11,11 = 0,776


Skriv et svar til: stofmængde/pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.