Matematik

Matematik, rentesregning fremskrivning

09. maj 2012 af hingst12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skive Bank tilbyder sine kunder at indsætte penge på en favoritkonto med følgende rentesatser:
1. år gives 2 % p.a. (i rente)
2. år gives 4 % p.a.
3. år gives 8 % p.a.
4. år gives 16 % p.a.

a) Hvor meget vil en kunde kunne hæve, hvis kunden havde indsat 20.000 kr. på en favoritkonto?

 

 

Den driller lidt, forstår den ikke helt. Nogle der eventuelt lige kan komme med et bud eller en forklaring på hvordan den skal laves?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2012 af nielsenHTX

a) ja kommer jo an på hvornår man tager pengene ud... men mon ikke der menes efter 4 år.

kan du regne ud hvor meget man har hvis du har 20000 og får 2% mere?


Svar #2
09. maj 2012 af hingst12 (Slettet)

20000·(1+0,02)^1=20400

Det kan jeg godt, så langt så godt, men hvordan skal den fortsættes i de følgende 3 år??


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2012 af nielsenHTX

#2 ja korrekt :)

du har nu 20400 og får 4% mere, hvor meget har man så nu?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2012 af Bibben123 (Slettet)

Brug formlen: Y=b*ax

Lad b betegne de 20,000 Kr.

A fremskrivningfaktoren. Ex 8 % = 1,08.

Lad derefter x betegne årene, som pengene er indsat i banken.


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. maj 2012 af nielsenHTX

#4 renten er IKKE konstant, så din funktion gælder kun for 1 år...


Svar #6
09. maj 2012 af hingst12 (Slettet)

Eks. 

 

20000·(1+0,02)^1=20400

20400·(1+0,04)^2=22064.639999999999

22064.639999999999·(1+0,08)^3=


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. maj 2012 af nielsenHTX

#6

er desværre ikke korrekt, du misforstår tiden.

"20400·(1+0,04)^2" her til skriver du rente for 2 år, men du har jo kun denne rente i 1 år.

hvis jeg nu siger de 2 første år kan skrives sådan her.

20000*(1+0,02)1=20400

20400*(1+0,04)1=2121,60

eller skrevet på en anden måde.

20000*(1+0,02)1*(1+0,04)1=2000*1,02*1,04=2121,60 

hvordan bliver de næste år så?


Svar #8
09. maj 2012 af hingst12 (Slettet)

2121,60·(1+0,08)^1

Korrekt?


Svar #9
09. maj 2012 af hingst12 (Slettet)

Forresten til denne opgave: (En vaskemaskine koster 8395 kr. Ved køb på afbetaling er udbetalingen 1000 kr. Restbeløbet betales over 36 måneder med en fast månedlig ydelse. Renten er 2,1 % pr. måned.

Hvor stor er den månedlige ydelse?)


Ville du anvende fremtidsværdi eller nutidsværdi? :s


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. maj 2012 af nielsenHTX

#8 ja korrekt ;)

man kan altså efter 4 år hæve

20000*(1+0,02)1*(1+0,04)1*(1+0,08)1*(1+0,16)1=20000*1,02*1,04*1,08*1,16=... ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. maj 2012 af nielsenHTX

#9

øh kan ikke huske hvad man gjorde i gym og skriver det nok på en anden måde end i skal gøre det. 

men jeg vil sige at nutidsværdien af lånet skal være lig med lånet og så finde ydelsen den vej.

 

...

G = y*(1-(1+r)^(-n))/r så er det bare at finde y  og indsætte dine værdier.


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

# 8

Nej - ikke rigtigt . . .

1)   20000 * 1,02 = 20400

2)   20400 * 1,04 = 21216

3)   21216 * 1,06 = 22488,96

4)   22488,96 *1,08 = 24288,08

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. maj 2012 af nielsenHTX

#12 ja jeg kom til at smide et 0 væk i #7 hvor spørger fik 2121,6 fra, men spørger forstod da at regne videre. 

desuden er dit også forkert.... dine renter er ikke korrekte...  genlæs opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #14
09. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

1)   20000* 1,02 * 1,04 * 1,08 * 1,16 =

Av for pokker - det var da noget af en bank !

Ja, det havde jeg ikke set (eller troet ) -  tak!

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #15
09. maj 2012 af nielsenHTX

#14 ja !  16% i indlånsrente så tænk på hvad udlånsrente må være :) 


Skriv et svar til: Matematik, rentesregning fremskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.