Matematik

Annuitetsregning

10. maj 2012 af hingst12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et lån på kr. 200.000 skal tilbagebetales ved hjælp af 20 lige store kvartalvise ydelser.
Første ydelse betales et kvartal efter lånet er optaget. Renten er 2 % i kvartalet.
1. Beregn ydelsen.
2. Beregn restgælden umiddelbart efter den 10. ydelse

 

Har svært ved at tackle opgaven, nogle der kan give e hjælpende hånd.


:) Vh. Anders!


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. maj 2012 af mathon

  

   1.                                   y = G·r / (1-(1+r)-n)


   2.                                   Grest = G·(1+r)10 - y·((1+r)10 - 1) / r


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2012 af mathon

eller

   2.                                   Grest = G - a1·((1+r)10 - 1) / r

                                                           a1 = y - G·r


Skriv et svar til: Annuitetsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.