Matematik

Trekant og vektorer

10. maj 2012 af julle725 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, 

Jeg er igang med en matematikopgave, og jeg gik lidt i stå efter den første opgave. Som i kan se, har jeg udregnet a) , men ikke b) og c). Håber i kan hjælpe mig, for jeg kan slet ikke finde ud af dem.

 

En retvinklet trekant har en hypotenuse med vinkelspidser i punkterne A(3,2) og B(10,16)

a) Bestem længden af hypotenusen.

Denne opgave har jeg regnet og kom frem til 7sqrt(5) eller ca. 15,6.

b) Det oplyses at n=(4,3) er en normalvektor for kateten b. Bestem ligningerne for de to linjer som trekantens kateter ligger på.

c) Fin hjørnepunktet C.

 

Hilsen Julie


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2012 af peter lind

. Find ligningen for den linje, der går gennem A og har n som normalvektor

Find ligningen for den linje der går gennem B og har tværvektoren til n som normalvektor

find skæringen mellem de 2 linjer 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede skitse

a: x = 10
  
b:  y = 2

C har selvfølgelig B's x og A's y , altså C = (10,2)   ;-) 
 

Vedhæftet fil:1 ABC.PNG

Skriv et svar til: Trekant og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.