Matematik

Andengradsligning

26. august 2005 af 3700-Line (Slettet)
Bestem eventuelle rødder i hvert af polynomierne:

Ka ik få det til at passe når jeg regner det ud, nogle som vil hjælpe, med at finde rødderne?

0,1x2 - x - 720

x2 - 2x + 3


Svar #1
26. august 2005 af 3700-Line (Slettet)

Sorry ligningerne hedder:

0,1^2-x-720

og

x^2 -2x +3

Svar #2
26. august 2005 af 3700-Line (Slettet)

Jeg prøver igen:

0,1x^2-x-720

og

x^2 -2x +3

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2005 af Duffy

Værs'go:

0,1x^2-x-720 = 0

1/10*(x+80)*(x-90) = 0

x = -80 v x = 90



x^2 -2x +3 = 0

x = 1+i*sqrt(2) v x = 1-i*sqrt(2)



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Polynomiet x^2 - 2x + 3 har ingen reelle rødder, kun komplekse (jf. #3).

Medmindre I har haft om komplekse tal, vil jeg sværge til, at kun eventuelle reelle rødder skal bestemmes.

I øvrigt drejede sagen sig vistnok om løsning af uligheder;

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=119074

I så fald kan de komplekse løsninger ikke bruges. Der er ikke defineret nogen ordning inden for legemet C (de komplekse tals legeme), og af den grund giver det ikke rigtig mening at løse uligheder inden for de komplekse tal.

//Singularity

Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.