Matematik

Ligninger

12. maj 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg skal løse følgende ligninger uden brug af lommeregner

a) (1/3)^x =27

b) 3x = - 729

c) 2x = 512

d) 3^(2x-1) = 3^(5-x)

 

Håber nogle kan komme med hints.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2012 af YesMe (Slettet)

a) Logaritme. Husk, at 27 = 33.

b) Divider med 3 på hver sider.

c) Samme metode som b (- men ikke den samme fremgangsmåde).

d) Logaritme. Husk, at an = am ⇒ n = m.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2012 af mette48 (Slettet)

a) (1/3)x = 3-x se #1


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2012 af mathon

a)
               (3-1)x = 27

               3-x = 33

               -x = 3

                x = 3

 

b)

               3x = -729

               3x = -36

                x = -35 = -243

c)

               2x = 512

               x = 256

 

d)

             32x-1 = 35-x

             2x - 1 = 5 - x

             3x = 6

             x = 2

 


Svar #4
12. maj 2012 af Jelly (Slettet)

opgave b) var

3^x = -729

 

opgave c) var

2^x = 512

 

Håber nogle kan forklare hvordan de skal løses.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2012 af mathon

b)

               3x = -729

               3x = -36

               x∈Ø

c)

               2x = 512

               2x = 29

               x = 9


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.