Matematik
Bestem punktmænde og skitser
Hey..
Jeg forstår simpelthen ikk det med punktmængder, så håber på a få lidt hjælp :P
Min opgave lyder sådan
Uden hjælpemidler!
Grafen for funktionen f med forskriften f(x)=9-x^2 og grafen for funktionen g med forskriften g(x)x+3 afgrænser en punktmængde, der har et areal.
-Skitsér punktmængden og bestem punktmængdens areal.
Håber på hjælp..
Svar #1
12. maj 2012 af Andreww (Slettet)
Du kan se punktmængden i vedhæftede, - det blå areal.
Matematisk kan det opskrives som:
A = {P(x,y) | f(x) > y > g(x)}
Svar #2
12. maj 2012 af lalalalama (Slettet)
Hvordan bestemmer jeg arealet? Og hvordan skitserer jeg den uden hjælpemidler? Altså i hånden..
Svar #3
12. maj 2012 af Andreww (Slettet)
Indsæt passende værdier i funktionerne, og optegn dem.
Løs ligningen f(x) = g(x), så har du integrations grænserne.
Arealet kan så bestemmet ved at integrere:
g1∫g2 ( f(x) - g(x) ) dx
Svar #4
12. maj 2012 af SuneChr
# 1 Punktmængden M hedder præcis og entydig
M = {(x ; y) | - 3 ≤ x ≤ 2 ∧ g(x) ≤ y ≤ f(x) }
Svar #6
13. maj 2012 af lalalalama (Slettet)
Hvordan løser jeg f(x)=g(x)
f(x)=g(x)
9-x^2=x+3
9-3=x+x^2
6=x+x^2
Hvad så nu?
Skriv et svar til: Bestem punktmænde og skitser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
